ΕΠΙΣΚΕΨΗ: STUDYGROUP POSTELEIN, μελλοντικοί συνάδελφοι και φίλοι από την Ολλανδία.

Την Δευτέρα 12 Ιουνίου με μεγάλη μας χαρά υποδεχθήκαμε στην Στέγη ΚΥΝΟΣΑΡΓΟΥΣ στο Νέο Κόσμο μία ομάδα από 30 μελλοντικούς συναδέλφους (νηπιαγωγούς και  παιδαγωγούς ) από την Ολλανδία, την ομάδα STUDYGROUP POSTELEIN.

Σε δύο ομάδες οι ολλανδοί φίλες και φίλοι(!) ξεναγήθηκαν στους χώρους της Στέγης από τη Δ/ντρια κ. ΧΑΡΟΥΛΑ ΛΕΚΑΚΗ, γνωρίστηκαν με το προσωπικό και «εντυπωσίασαν» τους μικρούς μας φίλους, οι οποίοι με ανυπομονησία και ενθουσιασμό περίμεναν να δώσουν τα ‘δώρα’ στους επισκέπτες τους!!!

Οι ομάδες ενημερώθηκαν από την κ. Μ. Νικολάου για την ιστορία και την δουλειά του Ιδρύματος αλλά πάνω απ’ όλα είχανε – όπως είχανε ζητήσει άλλωστε – μια μεγάλης διάρκειας και πολύ λεπτομερή συζήτηση με την νηπιαγωγό της Στέγης κ. ΣΟΦΙΑ ΓΑΤΣΕΛΟΥ και την υπεύθυνη του προνηπίου κ. ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΑΝΟΥ γύρω από την δουλειά και ιδίως την ‘φιλοσοφία’ πίσω από την διαμόρφωση του προγράμματος και των επί μέρους δράσεων που χαρακτηρίζουν τη δουλειά της Στέγης μας.

Ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, σταθήκαμε στα κοινά σημεία και προβλήματα της δουλειάς μας, αλλά και οι δύο πλευρές εντοπίσαμε και τις διαφορές νοοτροπίας  (είναι πιο βόρειοι, είμαστε πιο νότιοι ) που ‘χρωματίζουν’ αποφάσεις και σκέψεις γύρω από την καθημερινότητά μας/τους.

Όλα αυτά με συνοδεία κέικ, χυμών, καφέ και νερού και με άφθονα τυροπιτο-σπανακοπιτάκια (ευχαριστούμε την μαγείρισσα μας για την προσφορά και τον κόπο).

Σημαντική και ενδιαφέρουσα εμπειρία. Ελπίζουμε να την επαναλάβουμε σύντομα έτσι ώστε όλη η προσπάθεια να …ξεσκονίσουμε τα αγγλικά μας  να αποδώσει ξανά καρπούς!!!