Το Σωματείο των εργαζομένων προχωρεί σε απεργία….διευκρινίζουμε.

Αθήνα, 02-02-2014

Αρ. Πρωτ 04.

Το ΔΣ του Ιδρύματος έλαβε γνώση της επιστολής σας και διευκρινίζει.

Α. Ουδέποτε εμποδίσαμε την συνδικαλιστική οργάνωση του προσωπικού του Ιδρύματος.

Β. Όπως διευκρινίσαμε και στην Επιθεώρηση Εργασίας.

1. Μισθοί, ΙΚΑ και αποζημιώσεις εξαρτώνται ΑΠΟΛΥΤΩΣ από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

2. Πήραμε την πρώτη δόση, το 33%, τον Ιανουάριο = 211.ΟΟΟ€

– ΙΚΑ Οκτωβρίου. Νοεμβρίου. Δεκεμβρίου + δώρο = 112.680€

– Νοέμβριος 45.ΟΟΟ€

– ΦMY 13.Ο14,13€

– Μισθολογικές υποχρεώσεις σε συναδέλφους που συνταξιοδοτήθηκαν 31.12.2014,ΕΝΑΝΤΙ αποζημιώσεων 8.512,01€

Το υπόλοιπο ποσό των 33.οοο€ θα δοθεί ως προκαταβολή για το μήνα Δεκέμβριο.

Είναι πάγια τακτική να δίνουμε ‘έναντι’ τόσο ότι περισσεύει από τις εισπράξεις των Στεγών όσο και από πιθανές δωρεές. (Έτσι πληρώθηκε ο Σεπτέμβριος + ΙΚΑ και ο Οκτώβριος)

Η ΠΑΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ «ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ, ΜΟΛΙΣ ΕΧΟΥΜΕ, ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΙΚΑ.

Η πρόταση να προχωρήσουμε σε διακανονισμό με το ΙΚΑ, ώστε να δώσουμε Δεκέμβριο, Ιανουάριο και το Φεβρουάριο περιμένοντας την επόμενη δόση μάλλον (??) τον Απρίλιο πριν το Πάσχα, λόγω της απεργίας θεωρούμε ότι απερρίφθη και πληρώσαμε το ΙΚΑ.

Το ΕΣΠΑ επαρκεί μέχρι και τον Ιούνιο και ελπίζουμε στις εισπράξεις των Στεγών και σε κάποιες δωρεές για τους υπόλοιπους 2 μήνες. Πέρσι δεν υπήρξε πρόβλημα, αλλά φέτος το ΕΣΠΑ, το οποίο καλύπτει 11 μήνες ενώ οι μισθοί είναι 14, μας έκοψε και άλλα 100.000Ε. Ενδεικτικά πρέπει να τονίσουμε ότι τα κονδύλια του ΕΣΠΑ δεν πληρώνονται στην περίπτωσης απουσίας των παιδιών. Για τις ημέρες απεργίας οι ιδιώτες δεν θα καταβάλλουν 18 ευρώ την ημέρα. Προφανώς αυτά τα κονδύλια θα λείπουν από τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος.

Για να δοθούν εξηγήσεις ως προς τον αυταρχισμό της Διοίκησης, την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς θα σας παρακαλούσα να μας δίνατε απτά και συγκεκριμένα παραδείγματα. Θα τα λάβουμε σοβαρά υπόψιν και θα κανονίσουμε, σε συνδυασμό με την απάντησή μας, και την συνάντηση που ζητήσατε μαζί και με το δικηγόρο του Ιδρύματος.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας τα γραφεία του Ιδρύματος θα παραμείνουν κλειστά. Λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, το Δ.Σ μπορεί να σας δεχθεί τη βδομάδα 08/02-13/02. Θα προτείναμε την Τετάρτη 11/02 στις 14:00 μμ στα γραφεία του Ιδρύματος με την επιφύλαξη της συνεχιζόμενης απεργίας.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Μαρέττα Νικολάου